Medicasimple ile uygulamayı kullanan kullanıcılarının telefon, mail, klinikteki pozisyonu ve profil resmi gibi bilgilerini güncelleyebilir, dilerseniz yeni kullanıcı ekleyebilirsiniz.

Klinik genel ayarlarını değiştirmek için ilk olarak Ayarlar menüsünde Klinik Ayarları sekmesi altında Kullanıcılar alanına geçiyoruz.

Yeni bir kullanıcı eklemek için sayfanın üstünde yer alan Kullanıcı Ekle butonuna tıklayınız.

Karşınıza çıkan forma kullanıcının

  • Pozisyon

  • TC Kimlik No

  • Ad

  • Soyad

  • Email

  • Telefon Numarası

  • Şifre

bilgilerini giriniz. Formun altındaki Kullanıcıyı Ekle butonuna tıklayarak yeni kullanıcı ekleme işlemini başarıyla tamamlıyoruz.

Kullanıcı Profil Düzenleme

Mevcut bir kullanıcının profilini düzenlemek için öncelikle kullanıcı adına tıklayınız.

Kullanıcı profilinde ünvan, ad, soyad, telefon, pozisyon bilgilerini güncelleyebilirsiniz. Dilerseniz kullanıcı adının altındaki Fotoğraf Yükle butonuna tıklayarak profil resmi olmayan bir kullanıcının fotoğrafını ekleyebilirsiniz. Eğer profil resmi var olan bir kullanıcının fotoğrafını kaldırmak isterseniz kullanıcı adının altındaki Kaldır butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

Dilerseniz kullanıcı profilinde, kullanıcının pozisyon bilgisini de güncelleyebilir, Pozisyon kutucuğunun hemen sağında yer alan Aktif butonuyla kullanıcının aktif olarak çalışıp çalışmadığını belirleyebilirsiniz.

Tüm düzenlemelerinizi bitirdikten sonra Kaydet butonuna tıklayarak değişikliklerinizi kaydedebilirsiniz.

Kullanıcı profilindeki Pozisyon nedir?

Medicasimple, klinikte çalışan kişiler için

  • Banko

  • Asistan

  • Yönetici

  • Doktor

olmak üzere 4 farklı pozisyon seçeneği sunar. Bu profillerin Medicasimple kullanırken uygulamaya erişim izinleri birbirinden farklılık gösterir. Dolayısıyla yeni bir kullanıcı eklerken ya da mevcut bir kullanıcının profilini düzenlerken görevine uygun bir pozisyon seçmek oldukça önemlidir.

Kullanıcı Silme

Uygulama içerisinde karışıklık olmaması için kullanıcı silme bulunmuyor. Bunun yerine kliniğinizle ilişiği kalmayan kullanıcıları inaktif yapabiliyorsunuz.

Kullanıcı profilindeki aktif butonu kullanıcının aktif olarak klinikte çalışıp çalışmadığını göstermek için kullanılır. Yeni bir kullanıcı sisteme ilk eklendiğinde uygulama tarafından aktif olarak tanımlanır. Kliniğinizde artık çalışmayan bir kullanıcıyı bu butona tıklayarak inaktif edebilirsiniz.

Sorununuz çözülmediyse canlı sohbet butonu ile ekibimizle iletişime geçip ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Aradığınız yanıtı buldunuz mu?